Следвайте Гласове в ТелеграмДейността на обществената организация Миротворец по никакъв начин

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДейността на обществената организация Миротворец по никакъв начин
Коментари Харесай

Посолството на Украйна: Миротворец не е свързан с държавните ни институции

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Дейността на публичната организация " Миротворец " по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява формалната политика на украинската страна. Това оповестява посолството на Украйна в България на своята страница във Facebook.

Посолството осведоми, че " Миротворец " е самостоятелен информативен запас на социална самодейност на Центъра за проучване на признаците на закононарушения против националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и интернационалния правов ред.

Според посолството, осведомителното попълване на уеб страницата се реализира от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се употребяват извънредно за научно-изследователски, креативен и журналистически цели. Основните източници на информация, които се употребяват, са материали, оповестени в обществените мрежи, онлайн издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра " Миротворец " твърдят, че правят своята активност в сходство с настоящото законодателство на Украйна и настоящото интернационално право, пишат още от украинското посолство. В същото време би трябвало да се означи, че през последните години Руската федерация, като държава-агресор, подхващаше ограничения за възбрана на активността на центъра " Миротворец ", по-специално изпращаше съответни апели към Организация на обединените нации и УНИЦЕФ, прибавят още от посолството на Украйна в България.

В същото време нашата Парламентарна комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия заседава изключително през днешния ден от 14:30 часа по проблема с " Миротворец ". Очаква се на него да участват и представители на съответни способени органи - ДАНС, ДАР, предава Българска телеграфна агенция

По-рано през днешния ден от " Българска социалистическа партия за България " настояха комисията да изслуша службите за сигурност по проблема с " Миротворец ".

Председателят на комисията Даниел Митов напомни, че тематиката е била разисквана през вчерашния ден от външната комисия, която е дала съответните указания и е поискала от Министерство на външните работи да изследва какъв е този уебсайт и какви хора стоят зад него, както и какъв е този лист с имена.

До момента нямаме нужната информация, с цел да подходим институционално, по тази причина и през съответните комисии ще създадем всичко допустимо, изясни Митов. Той акцентира, че е без значение към коя парламентарна група е български политик, български жител изобщо, е неприемливо те да попадат в заплашителни описи, в случай че това е истина. За да има съответно мнение, би трябвало да знаем всички обстоятелства и при потребност от институционален отговор, ще се обърнем към украинската страна, съобщи Даниел Митов.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР